Yrittäjän esittely

Riina Vormisto

Olen opiskellut sisustuksen ja yrittämisen ja vähän muultakin alalta. Hevosenhoitajaksi valmistuin ensimmäisenä, sitten olen käynyt sisustuskoulutuksen vuonna 2003-2004. Silloin ei sisustuskoulutuksesta vielä tullut sisustusartesaaneja. Siitä jatkoin sisustusartesaaniksi vuonna 2006, jolloin oli mahdollista suorittaa jatko uuteen tutkintonimikkeeseen asti. 15.3.2010 aloitin vielä uuden sisustusalan tutkinnon opiskelun, sisustusalan ammattitutkinnon. Siitä valmistuin 29.4.2011. Sisustusalan ammattitutkinnossa opiskelin sisustusalaa yleisesti sekä sisäpintakäsittelyjä ja stailausta.

Yrittäjänä aloittaminen oli mielessä jo ennen sisustusalan ammattitutkintoa, ja välissä kävinkin yrittäjäkurssin 2009 loppuvuodesta. Yrityshaaveet siirtyivät myöhemmäksi, kun tuli mahdolliseksi suorittaa sisustusalan ammattitutkinto.
Samalla kun kävin  yrittäjän ammattitutkintoa ja sen jälkeen sisustusalan ammattitutkintoa kävin myös liiketalouden perustutkintoa ilta/monimuotokoulutuksena.

Työkokemusta on kertynyt kaupan alalta. Olen ollut myyjänä/osastonhoitajana sekä myöhemmin keittiökalustesuunnittelijana/myyjänä. Työkokemuksen pohjalta tulee varmuutta liikkeiden tilasuunnitelmiin myös myyjän kannalta. Keittiökalustefirmasssa työskennellessä tuli lisäoppia toimivan keittiön suunnitteluun, ja tietoa erilaisista ratkaisuista ja mahdollisuuksista.

Vapaa-ajalla aika kuluu hevosten ja perheen parissa.

Kimmokkeena yrittämiseen toimi halu tehdä työtä alalla jossa voin hyödyntää koulutustani ja taitojani, sekä kiinnostustani sisustusalalla.