Sisustuksen tuulia syksy 2011

Tuulinen ja sateinen syksy on saapunut. Uudet tuulet puhaltavat jatkuvasti sisustuksenkin saralla. Muoti-ilmiöt tulevat ja menevät, ja vanhat vuosikymmenet palailevat aika ajoin muotiin.

Muoti-ilmiöiden rinnalla yhä vahvemmin on esillä myös 'oman näköiset' -sisustukset, niillä tarkoitan hyvinkin erilaisia mutta hienoja yhdistelmiä tai tyyliä, joka on lähellä kodin asukkaan sydäntä. Ihmisten tulisikin  luoda kotinsa sellaiseksi jossa itse viihtyy. Näiden kotien sisustuksen tunnelma syntyy oikeista, yhteen sopivista tai sujuvasti yhteen sovitetuista valinnoista, jotka ovat asukkaidensa näköisiä. Niiden ei tarvitse miellyttää jokaista, tai olla puritaanisesti yhtä tyyliä. Tärkeintä on, että kotisi on mieleisesi.

Sisustusmakuja löytyy ultramodernista tinkimättömän vanhaan, ja kaikkea siltä väliltä. Talo, sen aikakausi ja tyyli, on hyvä ottaa huomioon sisustusta suunnitellessa, mutta sen voi tehdä omalla maulla höystettynä. Kehoitan olemaan rohkea ympäristönsä suhteen  jos sitä haluaa. Turha kärsiä kodissa joka ei tunnu omalta. Apua sisustuksen ratkaisuihin on saatavilla, viihtyisää ja omannäköistään kotia ei aina ole helppoa luoda kiireisen arjen keskellä.

Ekologisuus ja kierrätys ovat pinnalla. Vanhan kunnostaminen/hyödyntäminen ja kierrättäminen ovat tervetulleita tuulia nykymaailman menoon ja vilskeeseen. Ekologisuutta voi ajatella useammalta kantilta sisustuksenkin yhteydessä, välillä sanaa viljellään turhaankin, kuin muoti-ilmiönä, ja kun miettii tarkemmin on sana joskus väärässäkin yhteydessä. Kaupungissa kerrostalossa asuvan ekologisuus-käsite on usein erilainen kuin maalla asuvan. Yksi ekologinen-tosi on ainakin se, että hyvistä materiaaleista laadukkaasti valmistetut tuotteet ovat ekologisempia kuin halvan työvoiman maista tuotetut halvoista materiaaleista kyhätyt. Laatukalusteet palvelevat pitkän ajan, sukupolvelta toisellekin. Vanhat kalusteet kannattaa kierrättää sukulaisille, tutuille tai vaikka kirpparille tai huutonetin kautta uudelle omistajalle. Ja ennen uusia hankintoja kannattaa miettiä mitä oikeasti haluaa ja tarvitsee. On turhauttavaa ostella kaikenlaista, ja pian pyrkiä samaisesta eroon.

Syksyn Habitare-messuilla myös eco-design oli näyttävästi esillä. Samoin monet muutkin asiat. Väriskaala oli laaja, valkoinen oli selkeästi mukana kyllä, mutta myös monet muut värit. Yhtä selkeää trendiväriä ei löytynyt, vaan niitä oli laidasta laitaan. Syksyn tulo tietenkin vaikuttaa aina hieman kotien, ja siten messujenkin, värimaailmaan. Monet valitsevat syksyisin mielellään hieman tummempaa ja lämpimämpää. Kevään messuilla olisi ehkä enemmän kirkkaan keltaista, limenvihreää ja muita keväisiä värejä. Messualueet ja osastot tuntuivat aika ajoin jo hukkuvan toisiinsa. Kunpa eri messualueet olisi jotenkin selvemmin erotettu toisistaan, kävijöiden olisi ollut helpompi keskittyä yhteen osa-alueeseen kerrallaan. Tarjonta oli kuitenkin ihanan monipuolinen. Messuosastoihinkin panostetaan ihan erilailla kuin muutamia vuosia sitten. Messuilla onkin entistä tärkeämpää pyrkiä erottumaan ja olla edustava. Osa osastoista kyllä hukkui runsaan tarjonnan alle, mutta muutama pompsahti esiin hyvinkin selkeästi. Selväksi kävi, että monenlaista löytyy kun tietää mistä etsiä.

Hyvää sisustussyksyä ja talvea kaikille. Muista, jos oma koti ei miellytä ja aikaa tai taitoa ei ole sitä muuttaa toimivaksi ja viihtyisäksi, ota yhteyttä😉